Nog meer tegenslag...

Het gaat helaas nog steeds niet goed met Nina. De afgelopen dagen hebben we meerdere bezoeken aan de dierenarts gebracht. De baarmoederontsteking lijkt af te nemen, maar gisteravond was één van Nina's tepels fors ontstoken. De dierenarts moest besluiten om haar zwaardere antibiotica te geven. Als gevolg daarvan is het zeer onwenselijk dat de kittens nog langer bij hun moeder drinken.

Ik heb gisteravond langdurig aan de telefoon gezeten met een aantal mensen om te overleggen wat te doen. Helaas kwam het zo ongeveer neer op de keuze "Nina of de kittens". Een haast onmogelijke keuze, al ben ik wel zo eerlijk om als het er echt op aankomt voor Nina te kiezen. Eleine van cattery Boralbia's bood aan om naar me toe te komen. Daar werd ik wel stil van, want het is anderhalf uur rijden voor haar, en ik vond het wel moeilijk om dat aanbod aan te nemen. Maar ja, wat voor keus had ik?

Gisteravond om half elf arriveerde Eleine, en zij heeft de kittens gevoed, gewogen en vervolgens zo taktvol mogelijk bij Nina weggehaald. Alleen Frida, de sterkste van de vier, ligt nog bij de moeder, al wordt ook zij bijgevoed. Het worden spannende dagen, waarin we er alles aan zullen moeten doen om in ieder geval Nina, en als het even kan ook de kittens door deze crisis heen te krijgen.

Uiteraard zal Nina in de toekomst geen kittens meer krijgen. Zodra ze is opgeknapt, wordt ze gesteriliseerd. Een drama zoals waar ze nu doorheen moet wil ik haar nooit meer aandoen.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie