Tegenslag...

Tja, het ging zo goed met Nina en de kleintjes. Totdat Nina gistermorgen niet wilde eten. Ze had ook totaal geen aandacht voor de kittens en lag versuft op de grond of op de bank. Als ik haar oppakte gromde ze, ze had duidelijk pijn. Eerst dacht ik nog dat haar ontlasting haar misschien weer dwars zat, maar dat was het duidelijk niet. Ze werd steeds slomer, en na ruggespraak met Eleine belde ik de dierenarts. Ik kon meteen met haar langskomen. De termometer wees 41.9 aan, ik schrok me helemaal wezenloos. Er kwam ook allemaal viezigheid uit Nina's achterste. De diagnose baarmoederontsteking lag voor de hand.
Van een operatie kon geen sprake zijn vanwege de hoge koorts. Nina kreeg antibiotica en mocht mee naar huis, met een afspraak voor de volgende ochtend. Omdat ze het zo slecht had en niet meer wilde eten ben ik vanaf gisteren de kleintjes aan het bijvoeden. Dat gaat nog niet van harte, maar alles wat ze binnenkrijgen is meegenomen.

Nina moest ontzien worden, dat was wel duidelijk. Gelukkig reageerde ze goed op de antibiotica en in de loop van de avond kwam er weer wat leven in haar, en kreeg ze ook weer belangstelling voor haar kittens. Met een hart vol zorgen ben ik gaan slapen, halverwege de nacht nog even bij haar gekeken, maar ze lag rustig bij de kittens. Vanmorgen bleek bij de dierenarts dat de koorts gelukkig een flink stuk was gezakt, naar 39.7 (38.5 is ongeveer normaal voor een kat). Ze kreeg opnieuw een antibiotica spuit en morgen worden we weer terug verwacht. Gelukkig eet ze inmiddels weer een beetje, en laat ze de kittens ook bij zich drinken.

Samen met mijn zus probeer ik de kleintjes zoveel mogelijk bij te voeden met een flesje. Vanmorgen waren ze allemaal zo'n 10 gram afgevallen, en dat moet natuurlijk niet gekker worden. Het verwijderen van haar baarmoeder is nog niet aan de orde. Wanneer de poes kort na een bevalling een baarmoederontsteking krijgt is deze blijkbaar veelal met medicijnen te genezen. Op dat oordeel van de dierenarts vertrouw ik dan voorlopig maar...

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie