Bijna mama...

Vandaag is Nina uitgerekend, maar de kleintjes zijn nog niet geboren. Volgens de richtlijnen zou ze nog tot komende maandag mogen rondlopen (dat zou de 70e dag zijn), als ze dan nog niet is bevallen moet de dierenarts eraan te pas komen. Maar ik heb niet het idee dat dat nodig zal zijn. Ze begint sinds vanmiddag een wat onrustige indruk te maken. Ze ligt veel op de (koele) kurkvloer, het liefst languit op haar zij.

Dinsdag heeft ze haar hele kraamdoos overhoop gespit, ze kon geen beslissing nemen of ze op of onder het laken wilde liggen. Ik heb de boel daarna maar weer wat gefatsoeneerd. Zo af en toe ligt ze wel even in haar doos, ik denk dat ze het wel een geschikte plek vindt om te bevallen. Om de bovenkant af te schermen heb ik er een badlaken overheen gehangen en met wasknijpers vastgezet. Zo is het een leuk tentje geworden :-) De afgelopen nacht heb ik op de bank "geslapen". Dat laatste bewust tussen aanhalingstekens, ik was halverwege de nacht zo geradbraakt dat ik alsnog mijn bed ingedoken ben, erop gokkend dat er tot een uur of half zeven toch niets meer zou gebeuren, en die gok bleek juist.

Terwijl de laatste stuiptrekkingen van de westerstorm over het land razen wacht ik maar rustig op de dingen die komen gaan. Ik hoop - zowel voor Nina als voor mezelf - dat ze vannacht of anders morgen gaat bevallen, maar we zullen moeten afwachten wat de plannen van Moeder Natuur zijn.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie