De laatste loodjes

Nina is bezig aan de laatste loodjes. Tegen wil en dank doet ze het eindelijk wat rustiger aan. Ze probeert niet meer op de aanrecht te springen, nadat dit een paar keer bijna misging en ik haar nog net kon vangen. Mijn vermaningen dat ze toch echt voorzichtig moet doen helpen blijkbaar toch een klein beetje.

De kleintjes kunnen nog een ruime week groeien, en Nina is vast van plan om dat ook te laten gebeuren, want ze eet zo mogelijk nog meer dan voorheen. Als ik thuiskom van mijn werk dan gaat er zo een half blik natvoer doorheen, en daar kan dan ook nog wel een zakje of kuipje achteraan.

Ik moet deze week nog werken, vanaf komende vrijdag ben ik vrij, en dat is maar goed ook, want ik wil het liefst in de buurt van Nina blijven.

Afgelopen zondag was mijn laatste Zondagochtendconcert in Amsterdam. Die planning was wel aardig, want dit was echt de laatste dag dat ze mij zo ver van huis krijgen. Volgende week zou ik echt niet meer gegaan zijn.

De blikjes Hill's AD voor na de bevalling staan inmiddels in de kast, dus eigenlijk is alles klaar voor de geboorte. In haar doos wil ze nog niet liggen, dus ik hoop maar dat ze daar wel wil gaan bevallen. Als ze onder mijn bed kruipt moet ik mijn halve ledikant uit elkaar slopen om haar er onderuit te halen, dus ik denk dat ik mijn slaapkamer binnenkort maar tot verboden gebied verklaar. Wat ik ook wel apart vind is dat Nina niet meer naar buiten wil. Normaal gesproken is ze er als de kippen bij om mee naar buiten te gaan als ik de balkondeur open doe. Maar de laatste week taalt ze er niet meer naar om naar buiten te gaan. Ook op de galerij hoeft voor haar niet meer zo nodig. Soms glipt ze nog wel naar buiten als ik thuiskom, maar ze keert vrijwel meteen weer om.

Kortom, alles wijst er op dat haar zwangerschap op zijn eind loopt en dat ze zich klaarmaakt voor de komende geboorte van haar kittens.

© 2012 - 2019 cattery Jarinina
Voor alle foto's op deze website geldt: Alle rechten voorbehouden / All rights reserved.
Foto's gemaakt door Ankie Ottevanger en Petra van Wijk Fotografie